19 Nisan 2016 Salı

Milyoner - Slumdog Millionaire


Danny Boyle'un yönettiği 2008 Britanya yapımı, dramatik komedi, komedi ve romantik türünde yer alan film.Hint yazar ve diplomat Vkas Swarup'un Boeke Ödülü sahibi ve Commonwealth Yazarları Ödülü adayı "Q and A" adlı kitabından uyarlanmıştır.
Jamal, fakir ve öksüz ancak idealist bir çocuktur. En büyük düşü, Hindistan'ın en ünlü bilgi yarışması programına katılmak ve büyük para ödülünü kazanmaktır. Bu hayalinin gerçekleşmesi arefesinde farklı olaylar yaşamını dönüştürmeye başlayacak; insanların beklentilerini aşan performansıyla polisin şüphesini çekecektir. İnsanların artan beklentileri ve polislerin şüpheleriyle sıkışan 
Jamal, yarışmayı kazandığı için mutlu olabilecek mi?
Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde aday gösterildiği altı dalın beşinden ödül aldı. Film 11 Ocak 2009'da En İyi Drama Filmi Ödülü de dahil aday gösterildiği dört kategoride de ödülün sahibi oldu. Film ayrıca BAFTA Ödülleri'nde aday gösterildiği on bir dalın yedisinde ve Akademi Ödülleri'nde aday gösterildiği on dalın sekizinde ödülün sahibi oldu.
En İyi Yabancı Film kategorisinde Oscar’ı kazanan yapıt, televizyonun insanlık üzerinde kurduğu büyülü hakimiyeti yansıtan filmlerden biri.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder